miercuri, 10 iulie 2013

La multi ani,VASILE SEICARU!

   

Astazi este ziua lui Vasile Seicaru. La multi ani!
    

Astazi este ziua lui Vasile Seicaru. La multi ani!

Data nasterii: 10 Iulie 1951
Solistul de muzica folk Vasile Seicaru s-a nascut la 10 iulie 1951 in comuna Oancea, judetul Galati. A absolvit Facultatea de Educatie Fizica din cadrul Universitatii Galati, terminand cu specializarea- inot. A fost profesor de sport timp de 7 ani. In privinta muzicii, a invatat sa cante de la radio, din filme si de pe discuri. Prima chitara a avut-o in clasa a 7-a. La 16 ani a intrat si in primele trupe rock: "Atletic" si "Group 17", unde canta piese din Beatles si din repertoriul altor trupe la moda pe atunci. Din 1968 a intrat ca solist vocal la formatia "Cristal" , condusa de Puiu Cretu . Din 1970 a castigat toate Festivalurile Artei Studentesti.  A urmat perioada Cenaclul Flacara, unde a cantat pana 1984, atunci devenind cu adevarat popular, cunoscut interpret si compozitor de muzica folk.

Din 1990 evolueaza in exclusivitate solo, efectuand numeroase turnee in tara si peste hotare (Germania, China, Coreea, Rusia, Statele Unite, Canada, Suedia). Participa la cele mai importante manifestari folk nationale (Festivalul Primavara Baladelor, unde este laureat pentru piesa „Daca toate-acestea fi-vor invatate”, Festivalul National de Muzica Folk Om Bun, in cadrul caruia primeste in 1996 Marele Premiu pentru intreaga activitate), dar si internationale (Festivalul Rock Pop Folk de la Moscova, unde primeste premiul presei pentru piesa „Lumina”).

Din 1996 reia sporadic colaborarea cu Stefan Hrusca, dar si cu Victor Socaciu, impreuna cu care concerteaza in tara si mai ales in afara: SUA, Canada, Irlanda, Germania, Austria, Franta, Belgia, Grecia, Italia etc.

Primul cantec pe care l-a compus a fost "Padurea", in 1968, apoi "O clipa de aur", cu care a luat mai multe premii la Festivalurile Artei Studentesti, ca solist al formatiei "Cristal". De-a lungul anilor a inregistrat un numar de 10 albume de autor, cel mai recent intitulandu-se "In orasul cu floare de tei". Spune despre el ca nu are ambitii politice, nu face parte din nici un partid, nu l-a prins mirajul imbogatirii, dar nici nu se plange ca i-ar lipsi ceva pentru a putea trai civilizat si demn. "Am prieteni, (cei mai multi si mai buni in Galati), dar am si dusmani carora le doresc sa fie sanatosi si sa aiba parte de tot ce-i mai bun si mai frumos in lumea asta! Il iubesc pe Dumnezeu si nu privesc niciodata cu ura spre cer!", spune Vasile Seicaru.

Presedintele Romaniei Ion Iliescu i-a conferit lui Vasile Seicaru la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, Categoria B - "Muzica", „pentru contributiile deosebite in activitatea artistica si culturala din tara noastra, pentru promovarea civilizatiei si istoriei romanesti”.

LA MULTI ANI!
Iti multumim pentru  minunatele melodii,versuri si pentru  inegalabila voce cu care ne-ai incantat si ne incanti  viata   si ne luminezi  si bucuri sufletele!Sa fii iubit si mult binecuvantat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SUNTEM....

CASA NOASTRA