Cala,eleganta si finete!.


CALA ...Zantedeschia.O legenda veche spune ca atunci cand EVA a parasit Gradina Raiului calele ieseau din pamant din locul unde cadeau lacrimile ei de cainta.
Cala este o floare eleganta si fina,folosita in aranjamentele celor mai faimosi designeri.
Cala neagra sau Zantedeschia Schwarzwalder, dincolo de faptul ca are frunzele stropite cu alb, prezinta o floare de o extraordinara culoare de albastru inchis spre negru, ori de mov intunecat. Este o planta cu inflorescenta tardiva.

• Cala patata sau Zantedeschia Albomaculata, cu frunzele grupate in manunchiuri si lungi pana la 50 de centimetri, prevazute cu mici pete alb-arginii. Florile, tipice speciei, sunt albe sau crem, cu gatul rosu inchis ce invaluie spadixul.

• Cala galbena sau Zantedeschia Elliottiana, cu florile lungi de 10 centimetri, galbn-aurie si tija galbena. Este o specie ce infloreste la sfarsitul primaverii (intre mai si iunie), cu frunzele in forma de inima.

• Cala purpurie sau Zantedeschia Rehmanii are o inflorescenta anticipata (intre aprilie si iunie), cu spata roz sau rosie si spadixul alb.


Un comentariu:

  1. Initial,altfel a fost aranjata aceasta pagina si surpriza...dupa ceva timp de la creearea ei o vad cu totul diferita...cauza,nu o cunosc! O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

SUNTEM....

IN MARTEA ROZ IN CAFENEA !

  27 septembrie 2022 la 09:31 (Editare) Sa aveti o zi cu soare,bucurii si credinta ! Bun venit tuturor pe acest topi...